De internationale coalitie tegen Islamitische Staat (IS) gaat de acties in Syrië intensiveren. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama maandag gezegd.

''We gaan achter de leiders van IS aan en de infrastructuur in Syrie, het hart van IS dat geld en propaganda de wereld rond stuurt", aldus Obama.

De Amerikaanse president zei verder dat de recente successen van de internationale coalitie in hun strijd tegen IS aantonen dat de militanten verslagen zal worden.

Er zijn op dit moment geen plannen om extra Amerikaanse troepen te sturen, zei Obama. Hij herhaalde dat de strijd tegen IS er een is van de lange adem.

Gewelddadige extremisme

Obama merkte ook op dat er dreiging is voor kleinere aanslagen in de Verenigde Staten. Hij zei verder dat er meer moet worden gedaan om te voorkomen dat IS volgelingen kan werven in zijn land.

"Onze inspanningen om gewelddadig extremisme tegen te gaan moet niet gericht zijn tegen een gemeenschap vanwege hun geloof of achtergrond, waaronder patriottische islamitische Amerikanen die helpen om ons land veilig te houden", aldus Obama.

Illegale geldstromen

Volgens persbureau Reuters stelde Obama ook dat de Verenigde Staten blijven proberen de illegale geldstromen te traceren waarmee IS de strijd financiert. Daarnaast blijft de VS de tegenstanders van IS in Syrië trainen en bewapenen, aldus de president.

Obama sprak vanuit het Pentagon, waar het Amerikaanse ministerie van Defensie gehuisvest zit.