Het militaire vliegtuig dat dinsdag neerstortte in de Indonesische stad Medan, had 113 mensen aan boord. Het zou gaan om twaalf personeelsleden en 101 passagiers. 

Dat meldt een woordvoerder van de Indonesische luchtmacht. Volgens de woordvoerder heeft niemand de crash overleefd. Inmiddels zijn er vijftig lichamen geborgen, maar het dodental loopt snel op. 

Het toestel kwam neer op huizen en een hotel in Medan, aan de noordkant van Sumatra. Op foto's en beelden zijn een grote ravage en dikke zwarte rookwolken te zien.

Het toestel was net opgestegen vanaf een basis bij Medan. Volgens Indonesische media had de piloot in de gaten dat er problemen waren met de motoren en wilde hij terugkeren naar de basis. Verhalen van ooggetuigen ondersteunen die lezing. 

Indonesië houdt alle C-130 Herculessen vooralsnog aan de grond. Inmiddels is er een onderzoek gestart naar de oorzaak van de crash. De Hercules die is neergestort, was gebouwd in 1964.

Woonwijk

In 2005 stortte er ook al een vliegtuig neer in een woonwijk in Medan. Bij de crash met een Boeing 737 kwamen in totaal 143 mensen om.

Vliegongelukken gebeuren relatief vaak in Indonesië. De afgelopen tien jaar stortten alleen al tien toestellen van leger en politie neer. De Hercules die dinsdag crashte, was gebouwd in 1964.

Video: 'Alle inzittenden vliegtuigcrash overleden'