Het atoomoverleg met Iran wordt voortgezet na de deadline van 30 juni en de onderhandelaars hebben bewust besloten om geen nieuwe deadline vast te leggen waarop de onderhandelingen moeten zijn afgerond.

Dat heeft de Franse minister van buitenlandse zaken Laurent Fabius maandag gezegd. 

Fabius zei maandag dat er 'vooruitgang is geboekt', maar dat het proces nog niet is afgerond. Teheran heeft volgens de minister specifieke vragen over het opheffen van de sancties die tegen Iran zijn ingesteld en 'over enkele andere elementen'. De vijf permanente leden van de Veiligheidsraad plus Duitsland willen op hun beurt van Iran 'verduidelijking', maar Fabius wilde daar verder niet op ingaan. 

Frankrijk blijft er bij dat een overeenkomst 'robuust' moet zijn, aldus Fabius. Hij waarschuwde dat andere landen in de regio, die hij verder niet bij naam noemde, anders 'ook proberen om een kernmacht te worden' en dat is volgens hem gevaarlijk. 

Iran en de groep van zes - de Verenigde Staten, Rusland, China, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland - bereikten eerder een raamakkoord over het Iraanse kernprogramma. Als een definitief akkoord rond is, beperkt Iran zijn nucleaire programma in ruil voor verlichting van economische sancties.