De Tunesische autoriteiten hebben een groep verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op twee hotels in de stad Sousse afgelopen vrijdag. 

Dat heeft de minister van Binnenlandse Zaken Najem Gharsalli maandag gezegd, meldt Sky News

Op het strand bij Sousse werden vrijdag 38 toeristen doodgeschoten, de 24-jarige aanslagpleger werd gedood door beveiligers. 

De minister heeft verder geen details vrijgegeven over de arrestaties. Hij zei wel dat wordt onderzocht of de dader is getraind door jihadisten in het buurland Libië. Gharsalli spreekt maandag van "een significant aantal verdachten". 

Slachtoffers

Veel van de doden zijn nog niet geïdentificeerd. Van twintig slachtoffers is inmiddels de nationaliteit bekend. Het gaat om vijftien Britten, een Ier, een Belgische, twee Duitsers en een Portugees.

De aanslag werd in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeëist door Islamitische Staat (IS).

Video: Omstander filmt achtervolging Tunesische schutter

Hulp

De ministers van Binnenlandse Zaken van Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk hebben bij een bezoek aan Sousse hulp toegezegd aan Tunesië in de strijd tegen terrorisme. Ze bezochten het hotel waar vrijdag een terrorist dood en verderf zaaide.

''Wij zijn gekomen om solidariteit te tonen met deze jonge en nog kwetsbare democratie'', zei de Duitse minister Thomas de Maizière in Sousse. ''We moeten samenwerken om onze wereld te verdedigen'', zei de Britse Theresa May.

De ministers bezochten het luxe resort Imperial Marhaba, waar de student de toeristen doodde.

Stilte

De Britse premier David Cameron heeft aangekondigd dat Groot-Brittannië vrijdag een minuut stilte zal houden om de slachtoffers van de aanslag te herdenken.