De Griekse politie vreest ongeregeldheden naar aanleiding van de ingrijpende beperking van het betalingsverkeer en meer diefstal als gevolg van de vele contanten die in omloop zijn. 

Het afgelopen weekeinde was er volgens de krant Kathimerini overleg tussen politie en overheid. Agenten op vakantie moeten onmiddellijk terugkomen. Alle verloven zijn ingetrokken en het aantal patrouilles wordt verhoogd.

De politie gaat extra op banken letten. Toen duidelijk werd dat de onderhandelingen tussen de links-radicale regering van premier Alexis Tsipras en de Europese geldschieters zouden mislukken, volgde in het weekeinde opnieuw een run op banken en pinautomaten. De regering laat de banken ruim een week sluiten en het betalingsverkeer beperken.

De politie vreest dat de stroom contanten die is opgenomen, criminelen aanmoedigt in actie te komen. Ook kunnen de lange rijen voor pinautomaten zorgen voor opstootjes.

Anarchisten

De politie is ook daar extra alert op. Anarchisten zouden ondertussen aanvallen voorbereiden. De politiepatrouilles bij banken, ministeries, overheidsdiensten en ambassades worden opgevoerd.

Niet alleen bij pinautomaten is het druk. Ook tankstations kregen te maken met een enorme toestroom van mensen. Hoewel er volgens Hellenic Petroleum ruim voldoende brandstof is, zorgde de toeloop voor tekorten bij pomphouders. Supermarkten zien ook meer mensen dan normaal. Ze slaan er vooral de basisbehoeften in.