Bij een politieactie tegen Boko Haram in de hoofdstad van Tsjaad, N'Djamena, zijn maandag elf mensen omgekomen: zes vermoedelijke militanten en vijf leden van de veiligheidsdiensten. 

Dat melden de Tsjaadse autoriteiten, aldus de BBC.

Tsjaadse agenten deden een inval bij een wapenopslagplaats in een buitenwijk van N'Djamena. De daar aanwezige verdachten weigerden zich over te geven en brachten zij vervolgens een bom ter ontploffing. Zes militanten en vijf leden van de veiligheidsdiensten kwamen daarbij om het leven.

Volgens de Tsjaadse veiligheidsdiensten werd de wapenopslag gebruikt door leden van terreurgroep Boko Haram.

Arrestatiegolf

De BBC meldt dat de autoriteiten in Tsjaad op maandag zestig mensen hebben gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij twee zelfmoordaanslagen in de hoofstad N'Djamena op 15 juni.

Volgens de Tsjaadse hoofdaanklager Alghassim Khamis is met de golf van arrestaties de terreurcel ontmanteld die verantwoordelijk was voor de aanslagen in N'Djamena. De zestig arrestanten komen uit verschillende landen. Onder hen zijn Kameroenezen, Nigerianen en Maliërs. 

Explosies in twee politieposten in N'Djamena op 15 juni kostten het leven aan 34 mensen, waaronder vier mogelijke leden van Boko Haram. Tientallen anderen raakten gewond.