Na de aanslag in de Tunesische badplaats Sousse zijn veel van de 39 doden (de schutter inbegrepen) nog niet geïdentificeerd. 

Van negentien slachtoffers is inmiddels de nationaliteit bekend. Het gaat om vijftien Britten, een Ier, een Belgische, een Duitser en een Portugees. Dat heeft het Tunesische ministerie van Volksgezondheid zondag bekendgemaakt.

Volgens de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier ''is niet uit te sluiten dat er nog meer inwoners om het leven zijn gekomen". Ook de Britse premier David Cameron houdt er rekening mee dat het aantal Britse slachtoffers verder oploopt.

Steeds meer vakantiegangers komen terug uit Tunesië. Zeker duizend Britten zijn teruggevlogen en volgens reisorganisatie TUI willen ook 250 Duitsers hun vakantie afbreken.

Nederlanders

Zaterdag kwamen al honderden Nederlandse toeristen terug uit het Afrikaanse land. In Sousse zijn in totaal 84 Nederlanders die met TUI daarnaartoe zijn gereisd. Zes zaten in het hotel waar de aanslag werd gepleegd. De overige 78 zitten verspreid over zes andere hotels in de badplaats.

Bij de aanslag zijn ook 36 mensen gewond geraakt. De aanslag is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeëist door Islamitische Staat (IS). De beweging heeft via Twitter laten weten verantwoordelijk te zijn.

Video: IS eist aanslag Tunesie op