Door een ongeval op de A18 in het Belgische Middelkerke, waar zondagochtend een bus met Britse kinderen kantelde, zijn een dode en drie zwaargewonden gevallen.

Twee van de zwaargewonden zijn kinderen. Dat heeft burgemeester Janna Romme-Opstaele op een persconferentie bekendgemaakt. Zij zijn niet in levensgevaar.

De dode is een volwassen begeleider. Hij zat naast de chauffeur. De bestuurder zelf raakte bekneld en is zwaargewond, aldus de politie. OOk hij is niet in levensgevaard

Dertien kinderen zijn inmiddels naar huis vertrokken. 

Video: Dode en zwaargewonden door busongeluk België

Aan boord van de bus waren behalve de chauffeur veertig passagiers: 34 kinderen en zes begeleiders. De kinderen konden worden bevrijd uit de bus en raakten lichtgewond. Ze zijn tussen 11 en 13 jaar. Sommigen moesten naar het ziekenhuis, net als drie begeleiders. Anderen werden opgevangen in Middelkerke.

Door nog onbekende oorzaak verloor de chauffeur vlak voor 10.00 uur bij Middelkerke de controle over het voertuig, waarna hij tegen een pijler van een brug botste. Vervolgens kantelde de bus. Op foto's is te zien dat de bus in de berm naast de snelweg ligt.

Ziekenhuis

In totaal moesten achttien personen naar het ziekenhuis. Behalve de twee ernstig gewonde kinderen raakte ook een aantal kinderen lichtgewond. De 23 personen die ongedeerd bleven, werden opgevangen in het zwembad van Middelkerke.

De A18 is ter hoogte van het ongeval afgesloten en komt naar verwachting rond 22.00 uur weer vrij.