In het Duitse Wesseling, een plaats vlakbij Keulen, is zaterdagmiddag een massale vechtpartij tussen twee families uitgebroken

Ongeveer twintig jonge mannen gingen elkaar voor een huis te lijf met onder meer messen, metalen staven en telescopische batons (uitschuifbare wapenstokken).

Vijf mensen raakten gewond, van wie er een in levensgevaar is, meldt de politie van Keulen. De gewonden zijn naar omliggende ziekenhuizen gebracht. In ieder geval vier van hen zijn gearresteerd. Volgens lokale media wisten twee personen te ontsnappen. Of zij inmiddels weer zijn opgepakt, is niet duidelijk.

Over de achtergrond van de vechtpartij is nog niets bekend. Rechercheurs onderzoeken de zaak en spreken van ''poging tot doodslag".

Voetbalrel

Ook in het Duitse Werne vond een massale vechtpartij plaats. Een rode kaart bleek in het Duitse Werne (Noordrijn-Westfalen) het startsein voor een massale vechtpartij onder zo'n 150 spelers en toeschouwers tijdens een voetbaltoernooi voor amateurs. Dat melden Duitse media zondag.

De scheidsrechter trok de rode kaart na een grove overtreding, maar kennelijk kon niet iedereen zich in die beslissing vinden. De politie rukte massaal uit om de gemoederen tot bedaren te brengen. Vier mensen raakten gewond, van wie er een naar het ziekenhuis moest met een gebroken neus. De organisator staakte na de vechtpartij het toernooi waar achttien elftallen aan meededen.