De Britse regering heeft niet goed gereageerd op de terreuraanslag in Tunesië, vinden Britten die tijdens de aanslag in Tunesië waren. 

Ze zeggen dat ze urenlang moesten wachten op informatie van de Britse overheid en dat het erg lang duurde voordat er diplomaten ter plekke waren. Daarover schrijft de Britse krant The Guardian zaterdag.

Sommige Britten in Tunesië hekelen dat journalisten eerder ter plaatse waren dan medewerkers van de Britse diplomatieke vertegenwoordiging. De aanslag gebeurde 's middags in de plaats Sousse. Toen journalisten uit de hoofdstad Tunis in de namiddag aankwamen, zagen ze veel toeristen die niet wisten wat ze moesten of konden doen.

Conor Fulford, die in Sousse verbleef, vindt de manier waarop hij door het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken te woord werd gestaan ''grof en arrogant". Hij was op zoek naar zijn moeder en kreeg van het ministerie te horen dat ze ''op de hoogte gehouden zouden worden". ''Ze wilden gewoon met niemand praten. Ongelooflijk."

Diplomaten

Terwijl de Britten nog op informatie moesten wachten, waren er al diplomaten van de Belgische ambassade in Sousse. Die zagen toe op het welzijn van Belgische burgers en gaven instructies voor mensen die terug naar huis wilden.

Door de aanslag op een strand in Sousse kwamen vrijdag zeker 39 mensen, de schutter inbegrepen, om het leven. Onder de doden zijn zeker 15 Britten.

Video: Zeker vijftien Britten onder doden Tunesie