Meer dan vijfhonderd mensen zijn gewond geraakt door een brand in een waterpark in Taiwan. 

Van hen zijn 183 mensen zwaar gewond.

De burgemeester van New Taipei City, Eric Chu, beloofde op een persconferentie een grondig onderzoek naar de oorzaak van de explosie. De politie zou onderzoek doen naar vijf mensen, onder wie de organisatoren van het feest en technici.

De brand was zaterdagavond ontstaan op een podium na een stofexplosie. Het vuur verspreidde zich snel over het pretpark in de stad.

Lokale media meldden dat er een 'kleurfeest' aan de gang was, waarbij zeker tienduizend feestgangers op waren afgekomen. De bezoekers werden bedolven onder kleurenpoeder. Mogelijk vatte een van de poederbommen vlam.

Badkleding

Doordat er zoveel poeder in de lucht hing konden mensen slecht zien waar de nooduitgang was. Veel bezoekers hadden bovendien badkleding aan, waardoor hun huid werd blootgesteld aan het vuur.

Op beelden is te zien dat tientallen gewonden op opblaasbootjes in het park liggen te wachten op hulp. Veel gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis en een militair hospitaal is beschikbaar gesteld om mensen op te vangen. Volgens de lokale zender TVBS is de organisator van het kleurenfeest voor verhoor naar het politiebureau gebracht.

Video: Honderden gewonden door brand Taiwan