Na dertien Republikeinse kandidaten voor het Amerikaanse presidentschap is de stroom gewilligen nog steeds niet opgedroogd. Dinsdag zal de gouverneur van New Jersey, Chris Christie zich officieel in de strijd werpen.

Dat melden Amerikaanse media donderdag.

Christie gold ooit als politiek zwaargewicht en de rijzende ster binnen de Republikeinse partij maar de glans is er een beetje af. Problemen in zijn thuisstaat hebben zijn populariteit aangetast en vragen opgeroepen of hij wel de man is voor het voeren van nationaal beleid.

Medewerkers van Christie zien wel kansen voor hun man. De kandidaat is recht door zee, neemt geen blad voor de mond en geldt als gematigd conservatief. Die 'kwaliteiten' zullen hem vooral in New Hampshire moeten gaan helpen, een van de eerste staten waar voorverkiezingen worden gehouden.

Maar ook met Christie is de slagorde nog niet compleet. Collega-gouverneurs John Kasich van de staat Ohio en Scott Walker uit Wisconsin staan in de coulissen klaar om zich in het strijdgewoel te mengen, aldus de politie website Politico.