Het verkeer onder Het Kanaal komt woensdag weer langzaam op gang, nadat een staking van havenarbeiders het verkeer in de Kanaaltunnel dinsdag had lamggelegd.

Duizenden illegale migranten die vanuit het Franse Calais proberen Groot-Brittannië te bereiken, maakten gebruik van de slakkengang waarmee de vrachtwagens woensdag reden om aan boord te klimmen. 

Tot grote ergernis van de vrachtwagenbestuurders, die zeggen dat de migranten 'overal zijn'. "Maar waar is de politie", vraagt trucker Lucas Soskinski. 

De Britse regering paste dinsdag haar reisadvies aan en waarschuwde reizigers rondom Calais de deuren van hun voertuigen op slot te houden.

De stakers bezetten dinsdag de sporen en staken autobanden in brand. Eurotunnel, het bedrijf dat de treinverbinding runt, besloot daarop al het verkeer stil te leggen. De vakbond van de havenwerkers had de staking uitgeroepen om te protesteren tegen banenverlies.

De Britse premier David Cameron vindt het onacceptabel dat honderden migranten de vrachtwagens konden belagen tijdens hun klim aan boord, meldt de BBC. Cameron wil zorgen dat de haven van Calais beter wordt beveiligd en dat het minder makkelijk wordt voor illegalen om in Groot-Brittanië aan werk te komen.