De politie in het Amerikaanse New Orleans (Louisiana) heeft na een klopjacht zondag een 33-jarige man aangehouden die zaterdag een agent doodschoot. 

Dat meldden Amerikaanse media.

De agent werd doodgeschoten toen hij de verdachte in een politievoertuig naar een gevangenis bracht. De verdachte, die geboeid in de auto zat, sloeg daarna op de vlucht waarna de politie een klopjacht startte. De 45-jarige agent werd gevonden in zijn dienstauto, die tegen een elektriciteitspaal was gereden.

Wat er in de wagen is gebeurd, weet de politie nog niet, maar eerste onderzoek wijst er volgens de politie op dat de verdachte een wapen bij zich had. Het dienstwapen van de vermoorde agent was niet gebruikt.

''De agent probeerde te voorkomen dat de verdachte de auto zou verlaten, maar overleed aan zijn verwondingen'', zei hoofd van de politie Michael Harrison.

Geboeid

De verdachte was met zijn handen achter zijn rug geboeid, maar bleek toch in staat om zijn handen voor zijn lichaam te krijgen, vertelde Harrison op een persconferentie. De verdachte was onder meer aangehouden omdat hij voor verschillende zaken werd gezocht.

De burgemeester van New Orleans sprak van een ''afschuwelijke, laffe daad''. ''Een politieman vermoorden is een aanval op onze samenleving'', stond in een verklaring van Mitch Landrieu. De agent was een man van 45 die al 22 jaar bij de politie van New Orleans zat.