De Somalische terreurgroep al-Shabaab heeft zondag opnieuw een bloedige aanslag gepleegd in Somalië. Gewapende strijders van de islamitische groepering vielen een trainingscentrum van de nationale veiligheidsdienst aan in de hoofdstad Mogadishu.

Daarbij zijn volgens de rebellen tien mensen van de veiligheidsdienst omgebracht. Het ministerie van Veiligheid in Somalië liet echter weten dat alleen de vier rebellen die het centrum aanvielen zijn gedood.

Dat de informatie van al-Shabaab en de Somalische regering over het aantal slachtoffers verschilt komt vaker voor. Zaterdag sneuvelden volgens de regering acht agenten bij een aanslag op een politiebureau in de buurt van de hoofdstad en werden er tien rebellen gedood. De strijders van al-Shabaab spraken toen van twaalf gedode agenten en één dodelijk slachtoffer aan eigen zijde.

Video: Doden bij nieuwe aanslag al-Shabaab in Somalië

Volgens een politiefunctionaris gebruikten de strijders van al-Shabaab een autobom om de poort van het trainingscentrum op te blazen. Daarna vochten ze zich een weg naar binnen, waar de veiligheidsdient nog steeds vecht tegen de strijders. De politiefunctionaris sprak niet over doden of gewonden.

Al-Shabaab probeert in Somalië de regering omver te werpen die wordt gesteund door het Westen. De groepering pleegde in de afgelopen jaren veel aanslagen, met een groot aantal slachtoffers tot gevolg. Met name tijdens de ramadan laait het geweld op. De religieuze vastenmaand van de moslims begon donderdag.