Het aantal mensen in Zuid-Korea dat is besmet met de longziekte MERS (Middle East Respiratory Syndrome) is zondag met drie nieuwe gevallen opgelopen naar 169.

Dat meldt persbureau Yonhap, op basis van informatie van het het ministerie van Gezondheid.

Een van hen is een arts die mensen met MERS behandelde.

MERS dook een maand geleden in het op in Azië en heeft tot dusver 25 mensen het leven gekost. Zaterdag bezweek een 63-jarige man aan de longziekte. Na de uitbraak van het dodelijke virus werden in rap tempo meer dan 10.000 mensen in quarantaine geplaatst om verdere verspreiding te voorkomen.

De afgelopen dagen mochten velen van hen weer uit hun geïsoleerde omgeving komen. Zo werd het aantal in quarantaine geplaatste mensen zondag teruggebracht van bijna 5.200 naar iets meer dan vierduizend.

Video: Weer MERS-besmettingen Zuid-Korea

Thailand

In Thailand blijft het aantal besmette personen beperkt tot één. Dat bevestigde minister van Gezondheid Rajata Rajatanavin zondag. De besmette zakenman uit Oman, van wie de diagnose donderdag werd gesteld, is in contact geweest met 175 mensen, maar heeft aan geen van hen het virus overgedragen.

Rajatanavin stond de pers te woord op het vliegveld Suvarnabhumi in de hoofdstad Bangkok. Hij leidde journalisten rond om te laten zien hoe Thailand de verspreiding van het dodelijke virus probeert tegen te gaan. Er worden op de luchthaven onder meer warmtescans gemaakt van de passagiers.

De luchthaven in Bangkok geldt als een van de belangrijkste knooppunten voor het vliegverkeer in de regio en is verantwoordelijk voor 10 procent van de Thaise economie.