Een agent in de Amerikaanse stad New Orleans (Louisiana) is zaterdag doodgeschoten toen hij in een politievoertuig een verdachte naar een gevangenis bracht.

De verdachte, die geboeid in de auto zat, is op de vlucht geslagen. De politie is een klopjacht gestart. De agent werd gevonden in zijn dienstauto, die tegen een elektriciteitspaal was gereden.

Wat er in de wagen is gebeurd, weet de politie nog niet, maar eerste onderzoek wijst er volgens de politie op dat de verdachte een wapen bij zich had. Het dienstwapen van de vermoorde agent was niet gebruikt.

"De agent probeerde te voorkomen dat de verdachte de auto zou verlaten, maar overleed aan zijn verwondingen'', zei hoofd van de politie Michael Harrison.

Video: Agent doodgeschoten in New Orleans

'Laffe daad'

De verdachte was met zijn handen achter zijn rug geboeid, maar bleek toch in staat om zijn handen voor zijn lichaam te krijgen, vertelde Harrison op een persconferentie. De verdachte was aangehouden omdat hij voor verschillende zaken werd gezocht.

De burgemeester van New Orleans sprak van een "afschuwelijke, laffe daad". "Een politieman vermoorden is een aanval op onze samenleving", stond in een verklaring van Mitch Landrieu. De agent was een man van 45 die al 22 jaar bij de politie van New Orleans zat.

Cincinnati

Ook in Cincinnati (Ohio) werd onlangs een agent gedood, meldt CNN. Volgens de omroep maakte de politie zaterdag bekend dat een politieman werd doodgeschoten toen hij vrijdag op een melding afging. De man die het vuur opende, had de politie met een vals telefoontje gelokt. In een vuurgevecht met agenten werd de 21-jarige schutter geraakt. Net als de politieman overleed hij in het ziekenhuis. Een andere politieman raakte gewond.