Op het internet is een website met racistische taal en tientallen foto's met daarop de schutter van Charleston, Dylann Storm Roof, ontdekt.

Dat meldt The New York Times zaterdag.

Het is niet duidelijk wie de website en de foto's heeft gemaakt. Op de foto's poseert Roof onder andere met vuurwapens en verbrandt hij een Amerikaanse vlag. De FBI doet volgens The Guardian onderzoek naar de website.

Roof schoot donderdag negen mensen dood in een kerk in Charleston. Waarschijnlijk had hij racistische motieven. De website, die in februari onder de naam Dylann Roof werd geregistreerd, heeft links naar andere sites waarop racistische taal staat. Het staat niet vast dat Roof de website online heeft gezet.

Op de website geeft de schrijver van de tekst een cryptische 'verklaring' voor zijn daad. Hij zegt dat hij geen keus had en dat Charleston een voor de hand liggende keuze was vanwege de geschiedenis van de stad, die op een bepaald moment verhoudingsgewijs het hoogste aantal zwarte inwoners van het land had.

Borgtocht

Eerder werd bekend dat Roof niet op borgtocht vrij komt. Een rechter bepaalde vrijdag dat hij in voorlopige hechtenis blijft.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt of de aanslag kan worden beschouwd als een terroristische aanslag. Daarnaast bekijkt Justitie of er in de zaak sprake is van een 'hate crime'.