Het aantal doden door de longziekte MERS (Middle East Respiratory Syndrome) in Zuid-Korea is zaterdag toch opgelopen. Een 63-jarige man bezweek in een ziekenhuis.

Dat meldt het persbureau Yonhap op basis van informatie van het ministerie van Gezondheid.

Eerder meldde het departement dat er zaterdag voor het eerst in zo'n tweeënhalve week niemand was bezweken aan het virus.

Sinds de uitbraak zijn nu 25 mensen in Zuid-Korea aan de ziekte overleden. MERS dook ruim vier weken geleden in het Verre Oosten op.

De aandoening stamt uit het Midden-Oosten waar het in 2012 opdook. Het virus kan ernstige en ook dodelijke luchtweginfecties veroorzaken bij mensen en dieren. Maar niet iedereen wordt na besmetting ernstig ziek.

Video: Weer MERS-dode in Zuid-Korea

Thailand

In Thailand, waar donderdag het eerste geval van MERS werd vastgesteld, zijn alle 175 mensen getraceerd die in contact zijn geweest met de besmette man. Dat laat het Thaise ministerie van Gezondheid weten. 

Volgens het departement gaat het beter met die patiënt, een zakenman uit Oman. De autoriteiten proberen te voorkomen dat de ziekte om zich heen grijpt. De mensen waar de zakenman contact mee heeft gehad, is opgedragen niet in openbare gelegenheden te komen. Ze worden door medici in de gaten gehouden.

Er zijn geen nieuwe gevallen van besmetting aan het licht gekomen, aldus het ministerie.