Bij een vuurwerkspektakel donderdagavond tijdens de herdenking van de Slag bij Waterloo hebben drie mensen brandwonden opgelopen. Een van hen, een Brit, raakte zwaargewond.

Dat maakte de organisatie vrijdag bekend. 

De Brit was een figurant van de show Inferno die donderdagavond werd opgevoerd. Na het ongeval is hij naar een brandwondencentrum gebracht. Inmiddels is de man niet meer in levensgevaar.

De twee andere gewonden konden ter plaatse worden verzorgd.

Tijdens de festiviteiten vrijdag kreeg een Britse bezoeker een hartaanval. Hij wordt in een kunstmatige coma gehouden. Voor zijn leven wordt gevreesd.

Dode

Donderdagmiddag was al een man overleden die deelnam aan de historische reconstructie van de strijd. Hij zou aan een aandoening zijn bezweken.

Bij de man ging het om een zogenoemde 're-enactor', een persoon die een historische gebeurtenis naspeelt. Aan de reconstructie van de slag, die vrijdag- en zaterdagavond plaatsvindt, nemen vijfduizend re-enactors uit 52 landen deel. Ook driehonderd paarden verschijnen op het strijdtoneel.

Aantal bezoekers

De organisatie verwacht beide avonden tienduizenden bezoekers. Op het Inferno-spektakel kwamen zo'n elfduizend belangstellenden af.

Eerder donderdag was de slag, die een definitief einde maakte aan de heerschappij van de Franse keizer Napoleon, officieel herdacht. Onder de gasten was het Nederlandse koningspaar.