Bijna twee maanden na de aardbeving in Nepal staat de teller van Giro555 op 24.465.464,04 euro. ''Dik een miljoen meer dan vorige maand'', meldt Barbara Bosma van Giro555 vanuit Nepal.

Op 26 mei stond de teller van de actie 'Nederland helpt Nepal' nog op 23.306.043.

''Ik ben nu een week in Nepal en de hulp is echt ontzettend hard nodig. De mensen hier zijn volledig afhankelijk van hulp. Ook de hulpverleners hier geven aan dat er nog veel opgebouwd moet worden. Dus mensen mogen blijven storten. Er mag nog meer bij'', aldus Bosma.

In het hele land organiseerden mensen en bedrijven acties om geld in te zamelen voor de slachtoffers. Namens de hulporganisaties houdt Giro555 het Nederlandse publiek op de hoogte over de ramp, de hulpverlening en de bestedingen van het Nederlandse geld.

De Vries

Radio-dj Gijs Staverman en Giro555-actievoorzitter Gijs de Vries reizen momenteel door de gebieden die het zwaarst zijn getroffen, om te zien hoe het gaat met de mensen en met de hulpverlening na de aardbeving.

Nepal werd in april en mei getroffen door aardbevingen, waarbij meer dan 8700 mensen om het leven kwamen. Meer dan een half miljoen huizen zijn verwoest. De schade aan de economie van het land loopt in de miljarden.

Video: Meer dan 24 miljoen euro voor Nepal