Een tijger die zondag was ontsnapt uit de dierentuin in de Georgische stad Tbilisi heeft woensdag iemand gedood. Een andere man raakte gewond.

Dat meldt de BBC.

Het dier werd daarna gedood, aldus een woordvoerder van het Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken in Russische media.

Aanvankelijk was in de berichten sprake van een leeuw.

Volgens het Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken hield de tijger zich schuil in een oude fabriek die nu wordt gebruikt als bouwmarkt. Daar werden de twee mannen aangevallen door het dier.

Video: Ontsnapte tijger doodt man in Tbilisi

Teruggevonden

Eerder liet de dierentuin weten dat vermoedelijk alle nog loslopende dieren waren teruggevonden. De beesten werden, net als de bevolking zelf, overvallen door een watervloed na onverwacht harde regenval.

Tientallen dieren overleefden de overstroming niet omdat ze hun kooien niet konden uitkomen. Het gaat om leeuwen, tijgers, jaguars, beren, wolven en pinguïns.

Veel dieren konden wel ontsnappen uit hun verblijf en liepen de afgelopen dagen door de stad rond. Sommigen werden door de politie neergeschoten, omdat ze een bedreiging vormden.

Door de overstromingen overleden ongeveer twintig mensen.

Video: Ontsnapte dieren zwerven door de stad na overstroming