De politie in het Amerikaanse Dallas gaat ervan uit een vijftigjarige man te hebben doodgeschoten die eerder het hoofdbureau van de politie onder vuur had genomen vanuit een gepantserde wagen.

Dat melden onder meer CNN en BBC.

Buiten het gebouw had hij explosieven geplaatst die later werden gevonden.

Door de schoten sneuvelden ruiten in het politiebureau. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Volgens politiechef David Brown sloegen kogels in op een plek waar kort daarvoor nog iemand had gezeten.

Video: Meerdere schoten bij politiebureau Texas

Aanvankelijk hielden de autoriteiten er op basis van getuigenverklaringen rekening mee dat er vier mensen betrokken waren bij de schietpartij, maar dat bleek niet waar.

Na de schietpartij bij het politiebureau sprong de man in de wagen. Daarop ontstond een grote achtervolging, waar tientallen politiewagens bij betrokken waren. De verdachte stopte uiteindelijk zelf bij een fastfoodrestaurant in de plaats Hutchins ten zuiden van Dallas. Daar schoot hij op de politie om zich daarna in de bus te verschansen.

De politie gebruikte een geweer om de wagen onklaar te maken. De politie onderhandelde urenlang telefonisch met de man. Hij vertelde de politie dat hij gewond was en dat zijn bus vol explosieven lag. Volgens politiebaas Brown zei de schutter dat hij politiemensen wilde opblazen omdat ze ,,zijn kind afpakten en hem ervan beschuldigden een terrorist te zijn''.

De man werd door een scherpschutter neergeschoten maar lange tijd was onduidelijk of de verdachte nog leefde. de politie zette een robot in om de bus te controleren.

Rond het politiebureau werden meerdere verdachte pakketjes gevonden. Zo werd een tas gevonden onder een afvalcontainer. Een ander verdacht pakketje werd aangetroffen op de parkeerplaats van het gebouw. Zeker een pakket ontplofte toen een robot werd ingezet om het te verplaatsen.