Een medewerkster van de zwaarbeveiligde Amerikaanse gevangenis waaruit afgelopen weekend twee gevaarlijke moordenaars ontsnapten, is vrijdag opgepakt. De vrouw wordt ervan verdacht de twee zware criminelen te hebben geholpen bij hun ontsnapping.

Dat heeft de politie in de staat New York bekendgemaakt.

De vrouw kreeg op het laatste moment koudwatervrees en meldde zich zaterdag met nervositeitsklachten bij een ziekenhuis, op de avond voordat de moordenaars de benen namen.

Ze heeft bekend dat ze gereedschap naar binnen heeft gesmokkeld dat de moordenaars konden gebruiken om een gat in de stalen wand te boren, meldde de plaatselijke krant Albany Times op gezag van bronnen binnen het onderzoek.

De moordenaars kwamen in een intern gangenstelsel terecht, en klommen via een putdeksel naar buiten. De gevangenismedewerkster is aangeklaagd voor medeplichtigheid aan de ontsnapping.

Relatie

De vrouw zou een romantische relatie met een van de voorvluchtige mannen hebben. De politie zegt echter dat er te weinig bewijs is voor die beschuldiging.

De zoektocht naar de criminelen spitst zich inmiddels toe op een bebost gebied in de buurt van de gevangenis, vlakbij de grens met Canada. Daar zoeken meer dan achthonderd agenten met speurhonden en helikopters.

Donderdag werd duidelijk dat speurhonden sporen van de mannen hadden gevonden. Die wijzen er mogelijk op dat ieder zijn eigen weg is gegaan.

Video: Medewerkster gevangenis VS opgepakt