Het longvirus MERS heeft in Zuid-Korea een elfde leven geëist. Het slachtoffer, een 72-jarige vrouw, raakte besmet toen ze een ziekenhuis in Seoel bezocht. 

at hebben plaatselijke autoriteiten vrijdag bekendgemaakt.

Inmiddels zijn vier nieuwe gevallen van Middle East Respiratory Syndrome opgedoken, dat vermoedelijk van dier op mens wordt overgedragen. Daarmee komt het totaal aantal besmettingen op 126.

Het is de grootste uitbraak van het longvirus buiten de grenzen van Saudi-Arabië. Van minstens negen slachtoffers is bekend dat ze al een zwakke gezondheid hadden.

Quarantaine

Het lijkt erop dat MERS zich verder verspreidt naar de zuidelijke delen van Zuid-Korea. De Korea Times wijst erop dat verscheidene bewoners MERS hebben opgelopen nadat ze ziekenhuizen in Seoel en dichtbij gelegen stedelijke gebieden hadden bezocht.

Video: Elfde dode door MERS in Zuid-Korea

In totaal zijn meer dan 3800 mensen in quarantaine gezet. Hierbij gaat het in ieder geval om medewerkers, patiënten en bezoekers van een ziekenhuis.

De oorzaak van de verspreiding ligt onder meer in het zorgsysteem van het land. Zo is het heel gebruikelijk dat patiënten dagenlang in het ziekenhuis moeten wachten totdat er een bed vrijkomt. Een van de besmette personen zat eerst twee en een halve dag in de wachtkamer, waar in de tussentijd honderden anderen passeerden.