De Indiase regering heeft besloten door te gaan met het versterken van haar militaire aanwezigheid aan de grens tussen India en Myanmar. 

Dit meldt het Russische staatsmedium Sputnik op grond van een anonieme bron binnen het Indiase ministerie van Binnenlandse Zaken. 

Donderdag bespraken Indiase regeringsfunctionarissen de afgelopen dinsdag uitgevoerde militaire operatie van Indiase strijdkrachten in Myanmar.

Tijdens deze operatie trokken eenheden van de Indiase strijdkrachten de grens met buurland Myanmar over om kampementen van gevluchte opstandelingen afkomstig uit de Indiase provincie Manipur te vernietigen. Hierbij kwamen volgens Indiase media twintig tot honderd opstandelingen om. 

"India zal druk blijven uitoefenen aan de grens met Myanmar", zei de anonieme bron tegen Sputnik over de uitkomst van de bespreking. 

Hij voegde toe dat de Indiase nationale veiligheidsadviseur Ajit Doval waarschijnlijk naar Myanmar zal reizen met een voorstel voor verdere samenwerking tussen de twee regeringen in de strijd tegen de opstandelingen. 

Ook bespraken de functionarissen de reactie van de Pakistaanse regering na de operatie op dinsdag. De Pakistaanse minister van Binnenlandse Zaken Nisar Ali Khan zei woensdag dat zijn land nooit een vergelijkbaar militair optreden op Pakistaans grondgebied zal toestaan.