De moordenaars die vijf dagen geleden zijn ontsnapt uit een zwaarbeveiligde gevangenis in Dannemora in de Amerikaanse staat New York, zijn nog altijd niet gevonden.

De politie van New York heeft geen idee waar de twee zouden kunnen zijn, werd woensdag (plaatselijke tijd) erkend tijdens een persconferentie.

"Om eerlijk te zijn heb ik nog geen informatie over waar ze zijn of wat ze aan het doen zijn", zei hoofdofficier Joseph D'Amico volgens persbureau AP.

De klopjacht is inmiddels uitgebreid naar de staat Vermont, die grenst aan New York. Volgens de ontsnapte gevangenen zou het ze in Vermont "minder heet onder de voeten zijn wat betreft mankracht van de politie."

Het gebied waar wordt gezocht is bosrijk. Er wordt vooral gezocht bij en in de omgeving van het meer Champlain. Ook wordt gevraagd aan omwonenden om goed uit te kijken naar de twee. "We willen niet dat mensen actief gaan zoeken in de bossen. Maar als je buiten zit, houd dan vooral een verrekijker bij de hand", aldus D'Amico.

Gat

Richard Matt (48) en David Sweat (34) ontsnapten zaterdag uit de gevangenis in Dannemora. Ze boorden een gat in hun celmuur en wisten via een intern gangenstelsel de weg naar buiten te vinden. Pas een aantal uur latter werd hun ontsnapping ontdekt.

Een bevriende medewerkster van de gevangenis zou de gevangen hebben geholpen met de ontsnapping. Ze is inmiddels verhoord door de politie.

Video: Klopjacht ontsnapte moordenaars intensiveert