Een lange stoet witte lijkwagens met de resten van zestien slachtoffers van de crash met het toestel van Germanwings is woensdag via de snelweg van het Duitse Düsseldorf naar het plaatsje Haltern am See in het noorden van het Ruhrgebied gereden.

Waarschijnlijk gaat het om de resten van vijftien scholieren en een lerares, die met veertien witte en twee zwarte lijkwagens werden vervoerd.

Hoeveel kisten uiteindelijk bij het uitvaartcentrum worden uitgeladen was niet duidelijk. Sommige families hebben liever een besloten afscheid. Niet alle slachtoffers kwamen uit Haltern.

De stoet lijkwagens doet sterk denken aan het eerbetoon dat slachtoffers van de crash met vlucht MH17 in Nederland kregen.

Video: Stoet witte lijkwagens op Duitse snelweg

Gymnasium

De colonne lijkwagens met de stoffelijke resten van zestien Duitse tieners die omkwamen bij de crash is woensdagmiddag langs hun school in de plaats Haltern gereden. Langs de route stonden veel mensen, onder wie veel scholieren van het Joseph-König-Gymnasium. Ze hadden een kaars of een bloem vast. Sommigen huilden.

De overleden leerlingen waren op uitwisseling geweest in Barcelona.

De Airbus van Germanwings verongelukte op 24 maart tijdens een vlucht van Barcelona naar Düsseldorf in de Franse Alpen. De copiloot liet het toestel bewust tegen een berg vliegen. Alle 150 inzittenden kwamen om. Behalve Duitsers waren er ook veel Spanjaarden aan boord.