De politie in Zweden verdenkt twee jongens van dertien jaar van het doden van een 65-jarige man. Het stoffelijk overschot van de man werd dinsdag gevonden even buiten de plaats Varberg aan de Zweedse westkust.

Agenten hebben bij de plaats delict een voorwerp gevonden dat te herleiden is naar de jongens, schrijven Zweedse media woensdag.

Het duo liep maandagavond laat weg van huis en werd dinsdagavond door de politie getraceerd in de omgeving van Göteborg. Ze zijn verhoord. De politie wil niet zeggen wat dat heeft opgeleverd.

Ooggetuigen zouden de jongens hebben gezien bij de plaats waar de 65-jarige werd gevonden. Wanneer de man is overleden, is nog onduidelijk.

Niet vervolgd

De jongens kunnen niet vervolgd worden omdat ze nog geen vijftien zijn. De politie doet wel "normaal moordonderzoek" ook om vast te kunnen stellen of er iemand bij betrokken is geweest die wel vervolgd kan worden.

Het is "zeer ongewoon dat zulke jonge mensen worden verdacht van zo'n ernstig misdrijf als moord", aldus de chef van de politieafdeling zware criminaliteit in de regio Halland.