Een zelfmoordterrorist heeft woensdag toegeslagen bij het eeuwenoude Egyptische tempelcomplex Karnak in de toeristische stad Luxor. 

Dat meldt AP op basis van de lokale autoriteiten. Een man zou zich hebben opgeblazen op de parkeerplaats. De politie heeft twee aanvallers doodgeschoten.

Volgens het Egyptische ministerie van Volksgezondheid zijn er vier gewonden gevallen, allen Egyptenaren. Onder de gewonden zijn winkelhouders en agenten. Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Egypte heeft aan Reuters gemeld dat er geen toeristen onder de gewonden zijn. 

De politie zei twee andere pogingen tot een aanslag bij het complex te hebben verijdeld. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist. 

Karnak en Luxor behoren tot de grootste toeristische trekpleisters van Egypte.

Video: Zelfmoordaanslag bij Tempel van Karnak

Opgeschroefd

Het ministerie van Antiquiteiten heeft de beveiliging opgeschroefd bij tal van monumenten in het land. Recentelijk is het aantal aanvallen op toeristische doelen opgevoerd.

Vermoedelijk zitten radicale islamisten achter de aanvallen. Vorige week nog werden niet ver van de piramides van Gizeh twee agenten van de dienst antiquiteiten doodgeschoten door twee mannen op een motor.

Luxor werd eerder getroffen door een aanslag op een toeristisch doel. In 1997 vonden 58 toeristen en vier Egyptenaren de dood bij een aanval door militante islamieten bij de tempel van farao Hatsjepsoet.