In Zuid-Korea zijn opnieuw twee mensen bezweken aan het longvirus Middle East Respiratory Syndrome (MERS).

Het ministerie van Volksgezondheid in dat land maakte woensdag bekend dat er nog eens dertien mensen zijn besmet geraakt met het virus, waardoor het totaal aantal besmettingen op 108 is komen te liggen. Het dodental is gestegen tot negen.

De nieuwe besmettingen zijn terug te koppelen aan het verblijf van de slachtoffers in ziekenhuizen. Alle mensen die door het virus zijn doodgegaan hadden al een zwakke gezondheid voordat ze MERS kregen, aldus het ministerie.

Nieuwszender CNN maakte maandag bekend dat er 2300 Zuid-Koreanen in quarantaine zitten. Zuid-Korea is bang dat mensen uit angst het openbare leven mijden en dat kan economische gevolgen hebben. Zo'n 1800 scholen zijn de komende dagen dicht.

Obama

De trip van president Park Guen-hye naar de Verenigde Staten waarbij een ontmoeting met president Barack Obama op de agenda stond is uitgesteld. Ze wil persoonlijk toezicht houden op de aanpak van de verspreiding van de dodelijke ziekte.

De 'epidemie' heeft ook steeds meer een negatieve economische impact. Zo beginnen toeristen het land te mijden, gaan Koreanen minder winkelen, naar de bioscoop, het theater, amusementsparken en naar sportwedstrijden.

Video: President Zuid-Korea verzet bezoek VS