Voor veel Britse jongeren zal een vakantie in de badplaats Magaluf op het Spaanse eiland Mallorca deze zomer een stuk minder leuk zijn. Sinds dinsdag gelden er strenge regels op het gebied van uitgaan en alcohol. 

De inwoners en autoriteiten zijn klaar met de vele dronken toeristen, seksfeestjes en vechtpartijen.

Zo is het nu niet meer toegestaan om na 22.00 uur met drank naar buiten te gaan. Twee uur later gaat de tap zelfs helemaal dicht, want de verkoop van alcohol is na middernacht verboden. Ook voor kroegentochten gelden strengere regels.

Magaluf is voor de Britse jeugd wat Chersonissos is voor Nederlandse jongeren: veel feesten voor weinig geld. De badplaats kwam vorig jaar in opspraak, nadat op internet een video verscheen waarin een jonge vrouw meer dan twintig mannen oraal bevredigde in ruil voor drank.

Ook de dood van zes toeristen die van het ene naar het andere balkon sprongen deed de autoriteiten ertoe besluiten om de badplaats gezinsvriendelijker te maken.

Wie wordt gepakt op het zogenoemde 'balconing' of een ander vergrijp, kan een boete tot 1.500 euro krijgen. Al laat een gemeentewoordvoerder weten dat de komende tijd nog vooral waarschuwingen worden uitgedeeld.