De deelnemers aan Alpe d'HuZes hebben donderdag bijna 11,5 miljoen euro opgehaald voor de strijd tegen kanker. Bovendien is er nog eens 3,5 miljoen euro toegezegd. Het uiteindelijke bedrag wordt in oktober bekendgemaakt

In alle vroegte stonden er 4.318 mensen aan de start om de berg in de Franse Alpen één of meer keren te beklimmen, vrijwel allemaal op de fiets. De jongste was 7 jaar, de oudste 79. Zeker 380 mensen voltooiden de klim zes keer achter elkaar. Ook vanuit het buitenland was er belangstelling: bijna honderd mensen uit andere landen deden ook mee.

De opbrengst was 11.492.784,58 euro, tijdens deze tiende editie. In oktober volgt het definitieve bedrag, omdat er nog veel toezeggingen zijn. Vorig jaar was de 'tussenstand' op de dag van de Alpe d'HuZes 12,3 miljoen.

De eindopbrengst lag met 13,5 miljoen euro vorig jaar beduidend lager dan in voorgaande edities. Dat kwam door ophef over een erg hoge beloning voor de oprichter van het evenement.

In de afgelopen tien jaar heeft Alpe d'HuZes bijna 130 miljoen euro opgehaald met als doel dat er dankzij onderzoek niemand meer doodgaat aan kanker.