De autoriteiten in China hebben geen aanwijzingen gevonden dat er nog overlevenden zijn van de scheepsramp op de Jangtse. Dat zei een woordvoerder van het ministerie van Transport donderdag. 

Met kranen wordt nu geprobeerd het wrak van de Oosterse Ster te lichten om de berging van slachtoffers te vergemakkelijken.

De ramp maandag in een storm heeft vrijwel zeker aan 442 van de 456 opvarenden het leven gekost. Tot nu toe zijn 77 lichamen geborgen. De meesten zijn oudere Chinese toeristen die een vaartocht van elf dagen over de Jangtse maakten.

Familieleden van de slachtoffers zeggen dat agenten in de stad Shanghai hen woensdag hebben geslagen toen zij meer informatie over het ongeluk zochten. Zij werden vervolgens in een gebouw gedrongen om te voorkomen dat zij met journalisten zouden praten. De familieleden hebben al meer geklaagd over het gebrek aan informatie. Toen zij dinsdag naar het reisbureau gingen dat de vaartocht had georganiseerd, bleek het gebouw gesloten.

Sommige familieleden namen woensdag het heft in eigen hand. Zij huurden in Nanjing, de stad waar de cruise begon, een bus en reden naar het district Jianli in de provincie Hebrei, waar het schip is gezonken. Toen zij naar de plaats van de ramp wilden gaan, hield de politie hen tegen en bracht hen terug naar Nanjing.