De Britse regering heeft donderdag opnieuw brieven gepubliceerd die kroonprins Charles heeft geschreven aan Britse ministers. 

In de zeventien brieven uit de nu 66-jarige prins zijn zorgen over onder meer de klimaatverandering en de volksgezondheid. Volgens critici blijkt uit de correspondentie dat hij zich daarmee mengt in de politiek.

De brieven werden geschreven tussen 2007 en 2009 en heten in de pers 'de zwartespinnenbrieven', naar het krabbelige handschrift van de oudste zoon van koningin Elizabeth.

Hij schrijft daarin over betaalbare woningen op het platteland, de kwaliteit van het eten in ziekenhuizen en het behoud van historische gebouwen, zoals de hutten die Britse ontdekkingsreizigers in Antarctica bouwden.

27 brieven

Vorige maand onthulde de regering al 27 brieven, nadat ze een jarenlang debat had verloren dat de brieven geheim zouden moeten blijven om de politieke neutraliteit van de toekomstige koning niet te beschadigen.

Volgens Charles' medestanders valt het wel mee met de politieke inmenging en uit hij gewoon zorgen die vele Britten hebben.

De antimonarchistische groep Republiek heeft opgeroepen een onderzoek naar het gelobby van de prins in te stellen.