Door een grote explosie bij een benzinestation in het centrum van de Ghanese hoofdstad Accra zijn woensdagavond bijna honderd doden gevallen. 

Dat meldt de BBC donderdag. De nieuwsorganisatie spreekt van meer dan negentig doden. Ook zijn er berichten van zeker 96 doden.

Veel van de slachtoffers hadden een veilige schuilplaats gezocht in het benzinestation vanwege overstromingen in de stad, dat meldt de lokale brandweer tegenover persbureau Reuters.

De brandweer haalt donderdagochtend nog steeds lichamen uit het benzinestation. Mogelijk loopt het dodental nog verder op.

Ghana wordt al enkele dagen geteisterd door hevige stortregens waardoor veel inwoners zonder stroom zitten of zelfs dakloos zijn. 

Video: Doden door explosie bij benzinestation Accra

Busstation

Reuters meldt dat de explosie veroorzaakt werd door een brand in een naastgelegen busstation woensdagavond om 22.00 uur lokale tijd. De brand sloeg over naar omliggende gebouwen, waaronder het benzinestation. 

Een groot deel van de stad zat woensdag zonder stroom vanwege de overstromingen. Volgens de BBC is het zeer chaotisch in de West-Afrikaanse stad. Auto's werden meegesleurd door het water en veel wegen zijn geblokkeerd.

Volgens de weersvoorspelling is er meer regen onderweg. 

Bekijk de locatie van het benzinestation in Accra: