Het dodental van de scheepsramp in China is donderdag opgelopen tot 65. 

Dat meldt de Chineze staatszender CCTV donderdag. 

Ruim 370 mensen worden nog vermist, waardoor het dodental volgens de Chineze autoriteiten zal oplopen. Zeker veertien mensen hebben de ramp overleefd.

Reddingswerkers zijn bezig om lichamen te bergen uit het wrak. Donderdag zijn er 39 lichamen geborgen.

Informatie

Reddingswerkers zijn begonnen met het maken van kleine gaten in de romp van rampschip de Oosterse Ster. Dat moet de reddingsploegen betere toegang verschaffen tot het vaartuig.

Familieleden van opvarenden klagen dat de autoriteiten nauwelijks informatie verschaffen over de ramp. Tientallen mensen reisden daarom af naar de rampplek, die is afgegrendeld door de politie. Sommige boze familieleden braken daar door een politiekordon. ''We willen gewoon dichter bij onze families zijn'', klonk het.

Video: Nog 370 mensen vermist na scheepsramp

Storm

Het schip voer maandagavond op de Yangtzerivier (Jangtsekiang), de langste rivier van Azië, van Nanjing in het oosten van China naar Chongqing in het zuidwesten. 

Uit eerste onderzoeken blijkt dat het schip niet was overbeladen en dat er genoeg zwemvesten aan boord waren. De weersomstandigheden ten tijde van het ongeluk waren extreem slecht. 

Aan boord waren voornamelijk Chinese toeristen tussen de vijftig en tachtig jaar, die mee waren met een georganiseerde reis.