Een dag na de scheepsramp in China zijn honderden opvarenden nog altijd vermist. Veertien mensen zouden tot nu toe zijn gered en zesentwintig lichamen zouden zijn geborgen.

Dat meldt de Chinese staatszender CCTV woensdag.

Het schip de Oosterse Ster kapseisde maandagavond op de Yangtzerivier met 458 mensen aan boord. Ruim vierduizend reddingswerkers doen sindsdien verwoede pogingen om nog overlevenden te bevrijden van de boot op de Chinese rivier. Meer dan tweehonderd duikers zijn ingeschakeld.

Het zoekgebied is inmiddels uitgebreid tot 220 kilometer stroomafwaarts, aldus de Chinese staatstelevisie. Mogelijk zijn veel lichamen meegesleurd door de rivier die hoog staat wegens de vele regenval van de afgelopen tijd.

Video: Lot opvarenden scheepsramp China nog onzeker

Storm

Het schip voer maandagavond op de Yangtzerivier (Jangtsekiang), de langste rivier van Azië, van Nanjing in het oosten van China naar Chongqing in het zuidwesten. 

Uit eerste onderzoeken blijkt dat het schip niet was overbeladen en dat er genoeg zwemvesten aan boord waren. De weersomstandigheden ten tijde van het ongeluk waren extreem slecht. 

Aan boord waren voornamelijk Chinese toeristen tussen de vijftig en tachtig jaar, die mee waren met een georganiseerde reis.