Nederlandse arts omgekomen bij crash helikopter in Nepal

Zeker vier mensen, onder wie een Nederlandse vrouw, zijn dinsdag om het leven gekomen door een helikoptercrash in Nepal.

Dat bevestigt het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan NU.nl. Het Nederlandse slachtoffer is een vrouw van 32 jaar uit Eindhoven.

Het ging om een helikopter die door Artsen zonder Grenzen was gecharterd en die hulpgoederen naar de slachtoffers van de aardbeving ging brengen.

Naast de vrouw kwamen drie mannen om het leven. "Wij zijn op dit moment bezig de identiteit van de slachtoffers van de crash te bevestigen", aldus de hulporganisatie op hun website. "Wel kunnen wij bevestigen dat er een Nederlandse hulpverlener onder de slachtoffers was. Onze gedachten gaan uit naar de familieleden en vrienden van alle mensen die hun leven hebben verloren in dit vreselijke ongeluk."

Het toestel stortte neer in het district Sindhupalchok nadat het hulpgoederen had afgeleverd in de plaats Dolakha, aldus nieuwssite Ekantipur.com.

Reddingswerkers van het Nepalese leger hebben de rampplek bereikt en de vier lichamen geborgen. De lokale politie probeert de slachtoffers nu naar de Nepalese hoofdstad Kathmandu te brengen. Volgens sommige berichten raakte het toestel een hoogspanningskabel die tussen bergen was gespannen. Het toestel vloog na de crash in brand.

Amerikanen

Vorige maand kwamen zes Amerikaanse mariniers en twee Nepalese militairen om het leven toen in het gebied een Amerikaanse helikopter verongelukte. 

Bij de aardbevingen van 25 april en 12 mei in Nepal kwamen meer dan 8600 mensen om het leven.

Lees meer over:
Tip de redactie