Er blijkt van alles te schorten aan de veiligheid op luchthavens in de Verenigde Staten. Undercoveragenten probeerden explosieven en andere spullen mee te smokkelen in het vliegtuig en in 95 procent van de gevallen lukte dat.

Dat schrijft ABC News. De Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Jeh Johnson wil dat de beveiliging wordt aangescherpt.

Undercoveragenten testten afgelopen tijd de veiligheid op zeventig vliegvelden in de VS. Ze probeerden met nepwapens en -explosieven aan boord te komen van een vliegtuig.

Op slechts drie luchthavens werden de spullen onderschept. Op een vliegveld lukte het een undercoveragent zelfs met een explosief op zijn rug geplakt door te lopen terwijl hij was gefouilleerd.

Training

Johnson wil nu dat beveiligers opnieuw worden getraind en dat scanapparatuur wordt getest om te kijken of die nog wel goed genoeg werkt.

Directeur van de TSA Melvin Carraway is overgeplaatst naar een andere functie en zijn taken worden overgenomen door Mark Hatfield, onderdirecteur van de TSA.