Een passagiersschip met 458 mensen aan boord is maandagavond gezonken op de Yangtzerivier in China in de Chinese provincie Hubei tijdens een storm. Gevreesd wordt dat veel van de passagiers het ongeluk niet hebben overleefd.

Honderden mensen zijn nog vermist. Zeker vijf lichamen zijn al geborgen. Reddingswerkers hebben tot nu toe achittien mensen levend uit het omgeslagen schip gehaald, waaronder een 65-jarige vrouw. 

Zo'n dertig mensen konden direct na de ramp worden gered van de toeristenboot de Dongfangzhixing. Voor het leven van de andere passagiers en de bemanningsleden wordt gevreesd.

Onder de overlevenden is de kapitein, die voor verhoor is meegenomen. Hij zegt dat het schip zonk nadat het in een cycloon terechtkwam.

Reddingspoging

Meer dan duizend politieagenten pogen met veertig opblaasboten nog mensen te redden uit het schip. Maar de reddingspoging wordt bemoeilijkt door sterke wind en hevige regenbuien.

Het slechte weer houdt voorlopig nog aan. Hulpverleners zeggen geluiden te hebben gehoord van overlevenden uit de romp van het schip. 

Video: Vrees voor veel doden na scheepsramp China

Toeristen

De boot voer maandagavond op de Yangtzerivier (Jangtsekiang), de langste rivier van Azië, van Nanjing in het oosten van China naar Chongqing in het zuidwesten toen het in een storm terechtkwam. Het schip zou binnen twee minuten zijn gezonken.

Aan boord waren voornamelijk Chinese toeristen tussen de vijftig en tachtig jaar, die mee waren met een georganiseerde reis.

Familieleden 

De Chinese premier Li Keqiang is onderweg naar de plaats van het ongeluk.

In een hotel in Nanking zijn de familieleden van passagiers samengekomen in afwachting van nieuws over de opvarenden.