Het dodental van de al dagen durende hittegolf in India is opgelopen tot 1.800. 

De lokale autoriteiten melden vrijdag dat de meeste slachtoffers zijn gevallen aan de oostkust van het land, in de deelstaat Andhra Pradesh.

De al dagen durende hittegolf in India zorgt niet alleen voor honderden doden, maar ook voor gigantische watertekorten. Op sommige plekken is het grondwaterpeil zo ver gedaald, dat er geen water meer uit de pomp of put komt.

In de noordelijke deelstaat Bihar graven de dorpelingen 's ochtends vroeg naar de laatste restjes water in de drooggevallen rivier. Het beetje water dat ze uit de grond halen, brengen ze met potten naar het dorp. "Maar als het overdag warmer wordt, is dat bijna niet meer te doen", zegt een bewoner tegen de Indiase nieuwszender NDTV.

Video: Extreme hittegolf in India

44 graden

De lokale autoriteiten hopen dat binnen een paar dagen het watertekort is opgelost: "Als de schaarste nog erger wordt, gaan we watertanks die kant op sturen."

De temperatuur ligt daar al meer dan een week boven de 44 graden. Hoewel de temperatuur vrijdag met een paar graden daalde, denken meteorologen dat de hittegolf nog zeker twee dagen aanhoudt.