Het Openbaar Ministerie in Spanje wil snel beginnen met het proces tegen de verdachten van de moord op de Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein. 

Het OM vroeg dat deze week op een zitting, aldus de krant La Opinión de Murcia donderdag.

Advocaten van de verdachten vinden het nog te vroeg om met het proces te beginnen. Ze zeiden dat belangrijke informatie nog niet is onderzocht.

Visser en Severein werden half mei 2013 op gruwelijke wijze vermoord in een afgelegen vakantiewoning bij Murcia.

Tegen drie verdachten van de moord is vijftig jaar cel geëist. In Spanje is het gebruikelijk dat het OM eerst een strafeis formuleert, en dat pas daarna het inhoudelijke proces plaatsvindt.

Zakelijk conflict

De lange celstraf is onder meer geëist tegen Juan Cuenca. Hij was de manager van het team waarvoor Visser in Murcia heeft gespeeld.

Hij zou een zakelijk conflict hebben gehad met de Nederlanders. Ook tegen twee Roemenen is vijftig jaar cel geëist. Zij worden ervan verdacht de moorden in opdracht van Cuenca te hebben uitgevoerd.

Verder is drie jaar celstraf geëist tegen de eigenaar van een boomgaard waar de stoffelijke resten zijn gevonden van de twee Nederlanders. Hij wordt verdacht van het verbergen van de lichamen.