De Taliban heeft de aanval op een pension in het centrum van de Afghaanse hoofdstad Kabul, dinsdagavond, opgeëist. Regeringstroepen hebben alle vier de extremistische aanvallers gedood. 

Voor zover bekend is verder niemand gewond geraakt. Dat heeft het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt.

De militanten zouden gewapend zijn met een granaatwerper en andere wapens toen ze het pension binnenstormden. Het pension wordt gerund door de familie Rabbani, een prominente familie uit de politiek in Afghanistan, liet de politie weten.

Burhanuddin Rabbani, die in 2011 stierf, was twee keer president van Afghanistan, terwijl zijn zoon Salahuddin de huidige minister van Buitenlandse Zaken is.

Buitenlanders

Volgens westerse en Afghaanse veiligheidsbronnen wordt het pension vooral gebruikt voor buitenlanders. Het staat in de wijk Wazir Akbar Khan waar veel buitenlanders vertoeven, bijvoorbeeld in of rond ambassades en overheidsgebouwen. Het is onduidelijk of ten tijde van de aanval ook gasten in het pension aanwezig waren.

Explosies

Ooggetuigen spraken van zware explosies en schotenwisselingen die uren na de aanval nog te horen waren. Afghaanse veiligheidstroepen en politieagenten die ter plaatse zijn gekomen, hebben wegblokkades opgeworpen om te voorkomen dat de aanvallers ontsnappen. Het duurde vele uren voor de rust terugkeerde.

De Afghaanse hoofdstad is de laatste weken vaker getroffen door aanvallen waarbij buitenlanders het doelwit waren. Zo werden bij een gijzeling in het Park Palace hotel op 13 mei zeker veertien mensen gedood. Onder de slachtoffers waren -naast Afghaanse burgers- een Amerikaan, vier Indiërs en een Italiaan.

Video: Taliban eist aanslag Kabul op