De FBI en de politie zijn een onderzoek gestart bij een vliegtuig van de Taiwanese luchtvaartmaatschappij EVA air in Los Angeles, nadat er een dreiging binnen was gekomen over de vlucht. En bleek niets aan de hand te zijn. 

Dat melden de FBI en het vliegveld LAX in Los Angeles dinsdag (lokale tijd). 

Het vliegtuig van EVA Air, met vluchtnummer 12, was van Taiwan onderweg naar Los Angeles. Bij aankomst is het vliegtuig geparkeerd op een aparte locatie op het vliegveld. 

Alle passagiers zijn daarna van boord gehaald. De FBI is vervolgens een onderzoek gestart naar aanleiding van de dreiging. Er is door de FBI niet bekend gemaakt om wat voor dreiging het gaat. Wel is bekend gemaakt dat de dreiging per telefoon binnen is gekomen. 

Na onderzoek bleek dat er niets verdachts gevonden is bij het vliegtuig. 

Eerdere meldingen

Maandag werden er ook vier meldingen gedaan over vluchten. Het ging daarbij om de mogelijke aanwezigheid van chemische wapens aan boord van vliegtuigen op weg naar New York. Een vliegtuig van Air France werd om die reden begeleid op weg naar New York. 

Alle vliegtuigen werden toen onderzocht, maar uiteindelijk bleek er niets aan de hand te zijn. De FBI gaat er in die kwesties van uit dat de meldingen een solo-actie van iemand waren.

Video: FBI onderzoekt vliegtuig in Los Angeles na melding