Pasquale Scotti, een Italiaanse maffiabaas die al 31 jaar voortvluchtig was, is in de Noord-Braziliaanse stad Recife gearresteerd.

Dat meldt de krant la Repubblica dinsdag.

 Scotti was een naaste medewerker van Raffaele Cutolo, een van de al jaren geleden gearresteerde leiders van de Camorra, de georganiseerde misdaad in Napels en omgeving.

Scotti werd volgens de krant aangehouden na een langdurig onderzoek, waarbij niet alleen de Italiaanse en Braziliaanse politie maar ook de internationale politieorganisatie Interpol betrokken waren.

De 56-jarige Scotti had de bijnaam de ingenieur, maar stond ook bekend als 'Pasqualino 'o collier', omdat hij een dure halsketting had geschonken aan de vrouw van Cutolo.

Hij werd op 17 december 1983 gearresteerd, omdat hij onder meer de opdracht zou hebben gegeven voor de moord op de nachtclubdanseres Giovanna Matarazzo, alias Dolly Peach, die banden had met een andere Camorraleider. Ook zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan moord, afpersing en het witwassen van geld.

Scotti leek aanvankelijk mee te werken met justitie, maar ontsnapte in de kerstnacht van 1984 uit het ziekenhuis waar hij voor een wond aan zijn handen werd verpleegd. Hij staat op de lijst van gevaarlijkste Italiaanse maffialeden.