De 27-jarige misdadiger die vorige week met hulp van een 22-jarige vrouw in de Duitse stad Kleef wist te ontsnappen, is nog altijd voortvluchtig. Ook de vrouw is nog niet gevonden. 

De politie heeft uit verscheidene delen van Duitsland en Nederland tips over hen gekregen, maar die hebben nog niet tot hun aanhouding geleid.

Dat heeft een woordvoerster van de Duitse politie dinsdag gezegd. De vrouw bevrijdde de aan drugs verslaafde man donderdag, toen hij begeleid door twee verplegers een huisartsenpraktijk verliet. Met getrokken wapen dwong ze de begeleiders de man zijn boeien af te nemen.

De twee trokken daarna een 75-jarige man uit zijn auto en reden met zijn wagen weg. Ze reden naar Goch, net over de grens bij Venray, maar reden in Hassum tegen een hek. Of zij daarna in een andere auto zijn gestapt of te voet zijn gevlucht, is voor de politie nog niet duidelijk.

Grensgebied uitgekamd

De politie heeft verscheidene huizen doorzocht in de buurt van de plaats waar de auto is ontdekt. Ook is het grensgebied met Nederland uitgekamd. De politie gaat ervan uit dat de twee niet meer in de buurt van Goch onderweg zijn, maar zich in een woning schuilhouden, meldt de regionale omroep WDR. Er zijn foto's en signalementen van de twee verspreid.

Er is volgens de Duitse politie geen aanwijzing dat de twee in Nederland zijn. ''Als iemand zich meldt, komt de Nederlandse politie in actie, maar er zijn momenteel geen concrete plekken om te zoeken'', aldus de politiewoordvoerster.

Afgelopen vrijdag zei iemand dat het gangsterpaar gezien was bij een tankstation in Nederland, vlakbij de grens, maar dat bleek om anderen te gaan. ''Die leken uiterlijk een beetje op de twee'', aldus de woordvoerster.

Verslaving

De man zit in een forensische kliniek in Bedburg-Hau bij Kleef om van zijn verslaving af te komen en mocht voor een bezoek aan een arts het gespecialiseerde ziekenhuis even verlaten. Hij is tot een gevangenisstraf van 6,5 jaar veroordeeld voor een roofoverval op een vrouw in haar woning in 2012.