Zeker twintig Keniaanse agenten zouden maandag in een hinderlaag zijn gelopen en gedood. De Somalische terreurbeweging al-Shabaab zegt achter de aanval te zitten en maakt melding van de doden.

Maar volgens het Keniaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er geen doden gevallen. Wel raakten vijf agenten gewond van wie er twee in kritieke toestand naar het ziekenhuis zijn vervoerd.

De hinderlaag werd gelegd in het dorp Yumbis, zeventig kilometer ten noorden van de stad Garissa in het noordoosten van het land.

De agenten waren op weg om collega's te helpen die op een landmijn waren gereden. Een woordvoerder van politie heeft bevestigd dat de politiemensen in een hinderlaag zijn gelopen, maar kon verder geen details geven.

Vaker actief

Al-Shabaab is vaker actief in Kenia. In april doodden terroristen nog 148 mensen bij een aanval op de universiteit in Garissa.

Volgens de terreurorganisatie kwamen door de landmijn en hinderlaag in totaal 25 agenten om. Vijf voertuigen gingen in vlammen op. ''We hebben al hun wapens gepakt. Er waren sommige Keniaanse troepen die konden ontkomen in de loop van het gevecht'', aldus een woordvoerder militaire zaken van al-Shabaab.