De man die zondag (lokale tijd) paniek veroorzaakte door onder meer een snelkookpan en een propaantank in een onbeheerde auto achter te laten vlakbij het Capitool in Washington, heeft zijn excuses aangeboden. 

Dat meldden lokale media.

De verdachte auto werd door agenten ontdekt vlak voor het begin van het concert van de National Memorial Day, de dag waarop gesneuvelde Amerikaanse militairen worden herdacht. Daar waren duizenden mensen op afgekomen.

Bij de auto werd ook een sterke benzinegeur geroken. In combinatie met de snelkookpan wilden autoriteiten geen enkel risico nemen.

Een speciaal team van de politie kwam er zondag in Washington aan te pas om de straat af te zetten en de snelkookpan te vernietigen. Bij nader onderzoek werd verder ook niets gevaarlijks aangetroffen.

Excuses

De eigenaar van de onbeheerde auto zei dat hij de snelkookpan gebruikte voor zijn werk in de voedselindustrie en bood zijn verontschuldigingen aan. "Ik had er beter over moeten nadenken. Als ik het opnieuw zou doen, zou ik zeker voorzichtiger zijn geweest."

Boston

Autoriteiten waren op hun hoede omdat bij de bomaanslagen bij de marathon in Boston in april 2013 ook een snelkookpan was gebruikt om een bom van te maken. Daarin waren allerlei metaalscherven en spijkers verstopt om zo veel mogelijk slachtoffers te maken. Drie mensen kwamen om het leven en meer dan 250 anderen raakten gewond.