Bij een schietpartij net over de Nederlandse grens bij Kerkrade is in Duitsland donderdagavond een man omgekomen. 

Hij is volgens de politie lid van een motorclub, meldt de Duitse krant Die Welt vrijdag. Het slachtoffer werd in zijn hoofd geraakt. 

Een andere man werd in zijn buik geschoten en is zwaargewond. De schietpartij was in Würselen.

De slachtoffers van de schietpartij hebben niet de Nederlandse nationaliteit. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Aken bekendgemaakt. Welke nationaliteit ze dan wel hebben, wilde of kon hij niet zeggen. 

Ruzie

Er zou een ruzie tussen twee rivaliserende groepen aan vooraf zijn gegaan. De schietpartij deed zich voor rond 21.00 uur. Er werd van de straat af geschoten op een kroeg.

De omgekomen man was achttien jaar oud, de gewonde man is 28 jaar, aldus het Duitse Openbaar Ministerie tegen de krant Aachener Zeitung. Onduidelijk is wie er heeft geschoten, niemand is opgepakt.

Banden

Het OM kon ook niet zeggen tot welke motorclub de slachtoffers behoorden. De dode had banden met een motorclub, liet de woordvoerder weten. Onbekend is echter of hij daarvan lid was of slechts sympathisant, voegde hij daaraan toe.

Vrijdagmiddag vindt de lijkschouwing plaats. Daarna wordt meer bekend over de doodsoorzaak. Volgens Duitse media werd het slachtoffer in het hoofd geraakt.